На початку заходу вчитель біології Кияниця Людмила Дмитрівна розповіла присутнім про те, як вирощують, доглядають і зберігають сорго.
Сорго - хлібна, технічна і кормова рослина. З зерна виробляють борошно, крупу, спирт, крохмаль та інше. Із стебел цукрового сорго (містить до 18% цукру) отримують патоку (сорговий мед). Зерно і зелену масу використовують на корм великій рогатій худобі. Солома використовується як сировина для виробництва паперу, картону, плетених виробів, віників, нею вкривають дахи, використовують на паливо, для загорож.
Учні, батьки, вчителі дізналися багато цікавого про звичний нам предмет побуту – віник. Гуртківці розповіли повір’я і приказки, а також показали як виготовити віник – оберіг.
Підготували дійство вихованці шкільного драматичного гуртка «Пролісок» разом з керівником Линець Оксаною Василівною.
|